Доповіді викладачів і студентів кафедри ПІІТУ на провідній міжнародній науково-практичній конференції INFORMATIK- 2016

У період з 26.09 по 30.09.2016 в Альпен-Адріа Університеті (https://www.aau.at) м. Клагенфурт (Австрія), який є багаторічним партнером нашого університету, під егідою Німецького товариства інформатики (Gesellschaft fuer Informatik – GI) проходила  важлива міжнародна науково-практична конференція INFORMATIK-2016 http://www.informatik2016.de. У ній взяли участь близько 700 вчених і експертів – практиків з Австрії, Німеччини, Швейцарії, Великобританії, США і ряду інших країн, які обговорювали перспективні проблеми сучасної програмної інженерії та інформаційних технологій на 36 спеціалізованих семінарах (workshop). Про важливість та актуальність цієї конференції її учасники висловлювалися в численних виступах та відео-інтерв’ю  (https://twitter.com/Informatik_2016 ).

У програму конференції, після проходження процедури рецензування у міжнародному програмному комітеті під керівництвом проф. Хайнріха К. Майера (H.C. Mayr), були включені і 2 доповіді, підготовлені викладачами і студентами кафедри ПІІТУ у співавторстві з партнерами з українських і австрійських ІТ-компаній. Так, 26.09 на семінарі з проблем підвищення якості програмного забезпечення (http://www.informatik2016.de/1261.html) була представлена доповідь проф. М. Ткачука, доц. Р.  Гамзаєва (ІТ-компанія «Інтерпак Інформаційні Системи», ТОВ, Харків), ас. І. Мартінкус і студента 5-го курсу А. Ткачука на тему «An Integrated Approach to Evaluation of Domain Modeling Methods and Tools for Improvement of Code Reusability in Software Development».
Авторами цієї публікації запропоновано новий підхід до оцінки різних методів доменного моделювання програмних систем, що дозволяє враховувати їх вплив на ступінь повторного використання вихідного коду, який може бути отримано на основі відповідних моделей, що в свою чергу забезпечує підвищення якості процесів супроводу програмних систем.

Крім цього, 27.09 на семінарі з проблем міжкультурної взаємодії в процесах створення програмного забезпечення (http://www.informatik2016.de/1267.html), зроблена доповідь, яка була підготовлена колективом авторів у складі: В. Ком (ІТ-компанія Bitmedia, Грац, Австрія), проф. М. Ткачук, доц. В. Сокол, ст. викл. О. Космачов, і к.т.н. В. Сокол (ІТ-компанія «Академія Смарт», ТОВ, Харків) на тему
«Communication, Management and Teambuilding in Austrian-Ukrainian Outsourcing Projects: 10 Years of Experience and Future Challenges», в якому проаналізовано позитивний досвід багаторічної співпраці в спільному австрійсько-українському ІТ-проекті з урахуванням таких важливих чинників як: різні схеми організації команд розробників і способів їх взаємодії, якісний склад розробників та рівень їх мовної підготовки.

Доповіді цієї конференції вже опубліковані у всесвітньо відомому видавництві Springer (http://www.springer.com), у серії LNI (Lecture Notes in Informatics), яка отримує індекс в таких релевантних міжнародних науко-метричних базах даних як Scopus і Web of Science. Крім того, матеріали доповідей конференції INFORMATIK-2016 будуть використані в навчальному процесі для студентів спеціальності «Розподілені програмні системи і технології».

Особливо слід відзначити також те, що під час проведення цієї конференції в Клагенфуртському  університеті перебувала делегація НТУ «ХПІ» на чолі з ректором, чл.-кор. НАН України, проф. Є.І. Соколом. У результаті цього робочого візиту, який з австрійської сторони було підготовлено за активною участю постійного координатора міжнародного співробітництва проф. Тільмана Ройтера (T. Reuther), був підписаний новий договір про навчальне та наукове співробітництво між нашими університетами на період 2016-2021 р.р.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Вхід