Міжвузівський обмін досвідом в рамках проекту MASTIS

нет возможности Русский.

10.10.2018

Кафедра ПІІТУ готова до відкриття інноваційного центру

НТУ «ХПІ» та фонд K.Fund активно ведуть роботу зі створення інноваційного центру – кампуса UNIT.City, що поєднає ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг. У кафедри програмної інжнеріі та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» вже готові навчальні плани для проектного підходу до освіти, який буде реалізовуватися з залученням можливостей кампусу UNIT.City.

Продовження

08.10.2018

Початок пілотування курсу за проектом MASTIS

1 жовтня на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» стартувало пілотування курсу «Бази даних та сховища даних» (викладач – доц., К.т.н. Володимир Євгенович Сокол), що реалізовується в рамках міжнародного проекту MASTIS.

Продовження

08.10.2018

Випускники і співробітники кафедри ПІІТУ отримали дипломи на Вченій раді НТУ «ХПІ»

25 вересня на засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ» ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол разом з Почесним ректором, головою Вченої ради професором Леонідом Товажнянським вручили дипломи співробітникам університету, які відзначилися особливими досягненнями. Серед таких – випускники кафедри ПІІТУ Андрій Ткачук та Олексій Зіньковський, а також доцент кафедри, к.т.н. Каріна Володимирівна Мельник.
Продовження

04.10.2018

MASTIS (Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems)

No. 561592-EPP-1-2015-1-FR-EPPKA2-CBHE-JP)
Основні результати проекту (НТУ ХПІ):
1. Спільно з університетами-партнерами розроблено профіль магістра з Інформаційних систем.
https://mastis.pro/wp-content/uploads/2018/06/MASTIS-WP3.-MASTER-in-IS-Degree-Profile_Ukraine.pdf
2. Розроблено навчальний план підготовки магістрів за спеціальність Інформаційні системи та технології.
http://web.kpi.kharkov.ua/asu/wp-content/uploads/sites/109/2018/02/NAVCHALNIJ-PLAN.pdf
3. Розроблено навчальний план для курсу «Бази даних та сховища даних».
https://mastis.pro/wp-content/uploads/2018/06/MASTIS-WP2.-Data-Bases-and-Data-Warehouses.pdf
4. Лицензирование новой учебной программы для подготовки магистров,разработанной в рамках проекта.

http://web.kpi.kharkov.ua/asu/specializacii-ua/

5. У рамках роботи по проекту MASTIS 2 лютого 2017 року проведено педагогічний семінар “Прогресивні освітні технології – розповсюдження уроків, отриманих у MASTIS” (доповідач Ольга Чередніченко, доцент кафедри SEMIT).
https://mastis.pro/pedagogic-workshop-progressive-educational-technologies-disseminating-lessons-learned-on-mastis-at-ntu-khpi-1-3-february-2017/
6. 28 липня 2017 року відбулась робоча зустріч учасників проекту MASTIS в НТУ “ХПІ”. Зустріч була присвячена реалізації рішень, які обговорювалися на засіданні в Києві 26-27 червня. Особливу увагу було приділено розробці навчальних програм, завдань для курсів та магістерських проектів.
https://mastis.pro/working-meeting-of-the-participants-of-the-mastis-project-from-khnue-and-ntu-khpi/
7. 13 листопада 2017 року в НТУ “ХПІ”відбувся п’ятий міжвузівський семінар. На семінарі обговорювали тему “Проблеми підготовки фахівців у галузі інформаційних систем та технологій”.
https://mastis.pro/wp-content/uploads/2017/11/the-fifth-inter-university-workshop-NTU-Kh-Polytechnic-Institute-2-1.jpg
8. 15 січня 2018 року відбулася міжвузівська зустріч з учасниками ХНЕУ і НТУ “ХПІ”. Основна мета зустрічі – обговорити принципи, зміст, порядок ведення магістерської програми та оцінювання базових курсів представниками IT-бізнесу.
https://mastis.pro/mastis-inter-university-meeting-on-january-15-2018-between-simon-kuznets-kharkiv-national-university-of-economics-and-national-technical-university-kharkiv-polytechnic-institute/

14.09.2018

(Русский) Второе высшее образование в области ІТ!

 

28.08.2018

(Русский) Продолжаем набор в магистратуру в области ІТ!

нет возможности Русский.

23.08.2018

«Інформаційні технології підтримки прийняття управлінських рішень» – спеціальність найближчого майбутнього

Освітня програма «Інформаційні технології підтримки прийняття управлінських рішень» (спеціальність 122 «комп’ютерні науки») передбачає підготовку фахівців в області прийняття рішень в програмній інженерії.

Продовження

19.07.2018

Кафедра ПІІТУ відкрила набір на нову перспективну спеціальність

Сьогодні кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» є провідним освітнім центром в сфері підготовки ІТ-фахівців і регулярно підтверджує цей високий статус. Саме наша кафедра перша в НТУ «ХПІ» відкрила набір на нову перспективну спеціальність у сфері ІТ – спеціальність 126 «Інформаційні системи і технології».

Продовження

09.07.2018

На кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління вперше пройшов захист магістрів в рамках реалізації Програми подвійних дипломів НТУ «ХПІ» та Альпен-Адріа університету м. Клагенфурт

Міжнародне співробітництво з європейськими вузами є важливим аспектом діяльності кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління (ПІІТУ).
Так, наприклад, Альпен-Адріа університет (Alpen-Adria University of Klagenfurt: https://www.aau.at/) м. Клагенфурт (Австрія) є одним з давніх партнерів кафедри, співпраця з яким почалося ще в 1998р.


Продовження

09.07.2018

7-е засідання міжвузівського семінару – обговорення створення науково-освітнього IТ-співтовариства

22 червня 2018 в НТУ «ХПІ» пройшло 7-е засідання науково-практичного семінару, присвяченого актуальним проблемам в області інформаційних технологій. Засідання було присвячено актуальній ініціативі, яка вже отримала підтримку українського IТ-співтовариства – створення української науково-освітньої IТ-асоціації.

Продовження

04.07.2018

Викладачі кафедри ПІІТУ взяли участь в міжнародній конференції COLInS’2018

Представники кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» взяли участь в конференції Computational Linguistics and Intelligent Systems Conference (COLInS’2018), яка проходила у Львові 25-27 червня.


Продовження

02.07.2018

Захист 5 курс

05.06.2018

Професор Університету Клагенфурту відвідала НТУ “ХПІ”

У травні, під час Всеукраїнського фестивалю науки, в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» пройшла XXVI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2018). В рамках конференції НТУ «ХПІ» відвідали багато іноземних вчених, в тому числі – Ph.D. Bianca Violetta Kos, лектор академічної служби Австрії з обміну студентами і викладачами, яка завітала до НТУ “ХПІ” за запрошенням ректорату.

Продовження

04.06.2018

Завідувач кафедри ПІІТУ взяв участь в круглому столі, присвяченому Асоціації ІТ-кафедр.

14 травня в Києві в рамках міжнародної конференції ICTERI відбувся круглий стіл «Асоціація для ІТ-кафедр українських ЗВО», в якому взяли участь співробітники провідних освітніх центрів України. Завідувач кафедри ПІІТУ д.т.н., проф. Михайло Дмитрович Годлевський в ході круглого столу розповів про позитивний досвід участі кафедри ПІІТУ в міжнародному проекті MASTIS, який сприяв взаємодії ЗВО з ІТ-індустрією і реалізації програм мобільності.

Продовження

24.05.2018

Іноземні колеги в гостях на кафедрі ПІІТУ

19 квітня 2018 на кафедрі ПІІТУ відбулася зустріч з доцентом університету Ліон 2 (Associate Professor in Computer Science, University of Lyon, Lyon 2, France), учасником проекту MASTIS (https://mastis.pro/) Фаділь Бентіба (Fadila Bentayeb).

Продовження

03.05.2018

Що чекають компанії від ІТ-фахівців?

У сучасному світі вимоги до працівників будь-якої галузі досить динамічні і, безумовно, в першу чергу, це стосується фахівців сфери інформаційних технологій. Щороку, а для деяких напрямків навіть частіше, змінюються запити ІТ-компаній щодо персоналу. Портал DOU провів невелике опитування українських IT-компаній про те, які технології і навички будуть затребувані в цьому році і які вимоги будуть пред’являтися безпосередньо до фахівців рівня junior.

Продовження

02.05.2018

Кафедра ПІІТУ НТУ «ХПІ» – учасник нового освітнього проекту

13 квітня в НТУ «ХПІ» презентували проект Кампусу, який поєднає ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Деталі проекту і його значення для подальшого розвитку Харкова представили: губернатор Харківщини Юлія Світлична, ініціатор, засновник інвестиційної групи UFuture, голова Наглядової ради НТУ «ХПІ» Василь Хмельницький, ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол; засновник IT-компанії Харкова «NIX Solutions» Ігор Брагінський; керівник Школи малого и середнього підприємництва Лідія Пащук; керівник інноваційного учбового закладу UNIT.Factory Валерія Заболотна.

Продовження

02.05.2018

Новий виток співпраці кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ» та німецького університету

19 квітня 2018 кафедру ПІІТУ відвідала делегація Технічного університету Гамбурга (Technische Universität Hamburg-Harburg, TUHH). Професори TUHH Ханно Шаумбург (Hanno Schaumburg) і Вольфганг Керстен (Wolfgang Kersten) зустрілися з завідувачем кафедри професором, д.т.н., М.Д. Годлевським, доцентом к.т.н. О.Ю. Чередниченко та доцентом к.т.н. С.В. Орєховим.

Продовження

27.04.2018

Студентка кафедри ПІІТУ – призер II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

22 березня в Харківському національному університеті радіоелектроніки завершився II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Комп’ютерні науки», «Радіотехніка», «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» та «Радіоелектронні апарати та засоби», на якому студенти НТУ «ХПІ» показали гідні результати .
Студентка кафедри ПІІТУ Анастасія Пивоварова (КН-34а) зайняла на олімпіаді третє місце.


Продовження

17.04.2018

UNIT.City – новий проект НТУ «ХПІ» та українського мільйонера

На сегодняшний день каждому очевидно, что образование не может существовать само по себе, в отрыве от реальных условий внешней среды. Именно поэтому ведущие украинские вузы входят в кооперацию с успешными предприятиями, тем самым решая сразу несколько целей: корректируя учебные планы в соответствии с реальными потребностями рынка труда и обеспечивая своих студентов теми знаниями, и компетенциями, которые востребованы в реальном бизнесе.

Продовження

16.04.2018

Наукові перемоги співробітників кафедри

У березні 2018 року на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» відбулося декілька знакових подій: викладачі Ірина Олегівна Мартінкус, Каріна Володимирівна Мельник та Ірина Вікторівна Лютенко успішно захистили кандидатські дисертації, а к.т.н. Володимир Євгенович Сокол підтвердив вчене звання доцента за новими вимогами МОНУ.


Продовження

10.04.2018
Вхід