На кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління вперше пройшов захист магістрів в рамках реалізації Програми подвійних дипломів НТУ «ХПІ» та Альпен-Адріа університету м. Клагенфурт

Міжнародне співробітництво з європейськими вузами є важливим аспектом діяльності кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління (ПІІТУ).
Так, наприклад, Альпен-Адріа університет (Alpen-Adria University of Klagenfurt: https://www.aau.at/) м. Клагенфурт (Австрія) є одним з давніх партнерів кафедри, співпраця з яким почалося ще в 1998р.



Лише за останні 2 роки, завдяки зусиллям координатора програми з австрійської сторони, почесного доктора НТУ «ХПІ» проф. Тільманн Ройтера (Prof. Dr. T. Reuther) і професора каф. ПІІТУ, д.т.н., проф. М. В. Ткачука, стажування в університеті Клагенфурта пройшли наступні студенти кафедри ПІІТУ: М. Кузнецов, О. Товстокоренко, Д. Дабагян, В. Демчук, А. Зіньковський та А. Ткачук.
На основі цього успішного досвіду в жовтні 2017 р. ректор НТУ «ХПІ» проф. Є.І. Сокіл і проректор Альпен-Адріа університету проф. Д. Хаттенбергер (Prof. D. Hattenberger) підписали договір про Програму подвійних австрійсько-українських дипломів. «Піонерами» цієї програми і стали студенти-магістри кафедри ПІІТУ: Олексій Зіньковський та Андрій Ткачук.
В рамках цієї програми вони пройшли стажування в Клагенфуртстькому університеті (Олексій Зіньковський протягом 1-го, Андрій Ткачук – протягом 2-х семестрів) і підтвердили високий рівень отриманих знань, захистивши дипломи перед екзаменаційною комісією. До її складу увійшли голова комісії, д.т.н., проф. зав. каф. автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ХНАДУ Л.І. Нефедов, і члени комісії: д.т.н., проф., зав. каф. ПІІТУ М. Д. Годлевський, д.т.н., проф. М. В. Ткачук, к.т.н., доц. О. Ю. Чередниченко, а також представник австрійського університету – доктор, професор Андреас Болліні (Prof. Andreas Bollin), керівник Інституту дидактики інформатики Альпен-Адріа Університету м Клагенфурт, який взяв участь в захисті в режимі Skype-конференції.

Дипломна робота Олексія Зіньковського присвячена розробці і дослідженню модельно-технологічного інструментарію для автоматизації відстеження дефектів в розподілених програмних системах. Тема диплома Андрія Ткачука – «Розробка та дослідження моделей і способів забезпечення варіабельності при створенні сімейств програмних систем на платформі Java EE». Обидві дипломні роботи виконані під спільним науковим керівництвом доц. Р. О. Гамзаева і проф. А. Болліна. Екзаменаційна комісія відзначила, що захист пройшов на високому рівні, а обидві дипломні роботи мають високий науковий потенціал і для їх продовження, наприклад, в рамках виконання майбутніх PhD-дисертацій.

Особливо слід підкреслити, що успішний досвід захисту подвійних дипломів на кафедрі ПІІТУ відкриває перед її випускниками реальні перспективи успішного працевлаштування в ІТ-компаніях і в університетах не тільки в Україні, але і в країнах ЄС.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Вхід