7-е засідання міжвузівського семінару – обговорення створення науково-освітнього IТ-співтовариства

22 червня 2018 в НТУ «ХПІ» пройшло 7-е засідання науково-практичного семінару, присвяченого актуальним проблемам в області інформаційних технологій. Засідання було присвячено актуальній ініціативі, яка вже отримала підтримку українського IТ-співтовариства – створення української науково-освітньої IТ-асоціації.


У семінарі взяли участь представники таких ЗВО Харкова, як НТУ «ХПІ», НАУ ім. Н.Є. Жуковського «ХАІ», ХНУРЕ, УкрДУЗТ, ХНУ ім. В. Н. Каразіна, ХНЕУ ім. С. Кузнеця, крім того були представники компанії «Телесенс». Відкрив семінар його організатор, завідувач кафедри ПІІТУ НТУ «ХПІ», д.т.н., проф. М. Д. Годлевський. Він представив результати круглого столу на тему «Асоціація IT кафедр України», який пройшов 14 травня в м. Київ і в ході якого була визнана необхідність створення подібного спільноти.

Після цього виступив завідувач кафедри комп’ютерних систем та мереж НАУ «ХАІ», д.т.н., проф. В. С. Харченко з доповіддю на тему «Міжнародний досвід створення і функціонування асоціації вчених і викладачів в області IT». Свої аргументи на підтримку створення ІТ-асоціації, до якої увійдуть представники освіти і бізнесу, висловив також декан факультету математики та інформатики ХНУ ім. В. Н. Каразіна, д.т.н., проф. Г. М. Жолткевич.

Виступ завідувача кафедри інформатики та інтелектуальної власності НТУ «ХПІ» д.т.н., проф. М. М. Солощука було присвячено юридичним обгрунтуванням і фінансовим питанням створення та діяльності майбутнього співтовариства.

Професор кафедри інформаційних систем ХНЕУ, к.е.н., доц. І. . Золотарьова в рамках розвитку освіти і наукових досліджень в сфері ІТ запропонувала восени провести семінар з реформування роботи з аспірантами, в якому візьмуть участь представники Вестфальського університету імені Вільгельма (Мюнстер, Німеччина).

Професор кафедри інформаційних управляючих систем ХНУРЕ, д.т.н., доц. М. В. Євланов поділився досвідом свого ЗВО з організації ISACA Student Group і розповів про основні труднощі, з якими доведеться зіткнутися на етапі реєстрації і перших місяців діяльності спільноти.

В цілому всі члени семінару погодилися з тим, що створення такої ІТ-асоціації є актуальним. Пропозиції по ключовим організаційним моментам будуть зібрані і представлені на наступному засіданні семінару.
Довідка: Науково-практичний семінар «Інформаційні технології моніторингу та підтримки прийняття рішень в складних системах» почав свою роботу в кінці березня 2017 року на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» з ініціативи її завідувача д.т.н., проф.. М. Д. Годлевського. На засіданнях семінару обговорюються актуальні проблемні питання використання інформаційних технологій в різних предметних областях: техніці, бізнесі, медицині, освіті і т.д. Цей захід об’єднав сили представників провідних технічних вузів України для вирішення актуальних проблем сучасної освіти і її інтеграції з бізнесом і виробництвом.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Вхід