На міжвузівському семінарі обговорили актуальні тенденції сучасної освіти в області інформаційних технологій

13 листопада в НТУ «ХПІ» відбулося чергове засідання міжвузівського семінару, присвяченого актуальним проблемам в області інформаційних технологій.

На семінарі, який почав свою роботу в кінці березня на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» з ініціативи її завідувача М.Д. Годлевського, обговорюються актуальні проблемні питання використання інформаційних технологій в різних предметних областях: техніці, бізнесі, медицині, освіті і т.д. Цей захід об’єднав сили представників провідних технічних вузів України для вирішення актуальних проблем сучасної освіти і його інтеграції з бізнесом і виробництвом.

Поточне засідання семінару відкрив заслужений діяч науки і техніки України, академік академії наук вищої школи України, голова комісії комп’ютерних наук науково-методичної Ради Міністерства освіти і науки України, голова експертної ради держ.аккредітаціонной комісії МОНУ Олександр Анатолійович Павлов. Його доповідь була присвячена місцю спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології» в системі підготовки фахівців у галузі знань 12 «Інформаційні технології».

Про розробку програми магістрів за спеціальністю «Інформаційні технології» на основі рекомендацій ACM в рамках проекту MASTIS розповіла к.е.н., проф. ХНЕУ ім. С. Кузнеця Ірина Олександрівна Золотарьова.

Складну, але практично важливу тему стандартів галузі знань “Інформаційні технології” розкрив д.т.н., проф. НТУ «ХПІ» Леонід Михайлович Любчик.

В’ячеслав Сергійович Харченко, д.т.н., проф. НАУ ім. Н.Є. Жуковського «ХАІ», презентував спецвипуск журналу Карт Бланш “Інтернет Речей і университетско-індустріальна кооперація».

Тематичне розмаїття представлених на семінарі виступів свідчить про те, що провідні технічні університети країни бачать
необхідність впровадження ефективних підходів в сучасній освіті і готові запозичити передовий європейський і міжнародний досвід в цій сфері.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Вхід